2015 m. kovo–balandžio mėn. vertimo ir lokalizavimo įmonės EUROTRADUS atstovai Vilniaus universiteto, Mykolo Romerio universiteto ir Kauno technologijos universiteto studentus ir dėstytojus supažindino su naujausiomis vertimo technologijomis – kompiuterizuotojo ir mašininio vertimo programomis bei jų panaudojimo galimybėmis.

Kiekviename universitete paskaitose dalyvavo per pusšimtį bakalauro ir magistro vertimo programų studentų ir dėstytojų. Jiems pristatyta vertimo technologijų atsiradimo istorija ir raida, dabartinės tendencijos, taip pat surengti praktiniai kompiuterizuotojo vertimo programų naudojimo seminarai. Su universiteto dėstytojais aptarta galimybė kompiuterizuotojo vertimo programas kuo plačiau naudoti mokymosi procese.

Vertimo ir lokalizavimo įmonė EUROTRADUS tęs bendradarbiavimą su šalies aukštosiomis mokyklomis, kad būsimieji absolventai būtų susipažinę su naujausiomis vertimo tendencijomis ir kuo labiau atitiktų rinkos poreikius. Apie tai taip pat skaitykite mūsų „Facebook“ puslapyje.